Home de Poelekus Mathieu van der Poel 2011 - 2012

Mathieu seizoen 2011 - 2012

20120211 Mathieu in Middelkerke

Zaterdag 11 februari stond de laatste superprestigewedstrijd op het programma. Het rondje, gelegen in het Belgische Middelkerke, lag er zeer snel en droog bij. Door het vele bochtenwerk was het best een zwaar rondje en er lagen ook twee zandbakken waarvan er eentje al lopend het snelste ging.

Ik draaide als 2de het veld in en ging even later naar de kop. Ik sprong over de balken en vlak daarna volgde een lange zandbak. Ik reed hier goed door en nam meteen voorsprong. Bij de eerste doorkomst had ik 20 seconden voorsprong op Yorben Van Tichelt.

De volgende ronden diepte ik het gaatje steeds verder uit, mede door een paar goede passages in het zand.

Ik won de wedstrijd en ook het eindklassement van de superprestige.

Volgende week rijd ik in Valkenburg en Oostmalle.

20120204 Mathieu in Lille

Zaterdag 4 februari reed ik in Lille. Het parcours was gelegen in de Lillse bergen. Het traditionele zand was hard bevroren en het was steenkoud. Het parcours was zeer snel en op sommige plekken glad. Toen we aan de start stonden om half 11 om te vertrekken was het rond de -15 graden. Ik nam een goede start en zat in de eerste technische passage 2de. Toen ik op kop kwam ben ik meteen doorgegaan en had ik een klein gaatje. Maar na een ronde kwamen Yorben Van Tichelt en Wout Van Aert weer aansluiten. De volgende ronden heb ik geprobeerd zo weinig mogelijk fouten te maken en 2 rondes voor het einde ben ik nog eens gaan versnellen. Ik kreeg een klein gaatje maar maakte een slipper in een bocht waardoor de achtervolgers weer aansloten. In de sprint begon ik van ver op kop en hield goed stand tot Yorben Van Tichelt er de laatste meters nog over kwam.

Ik was tevreden over mijn wedstrijd en had een goed gevoel. Op deze cross was het zeer moeilijk om een kloof te slaan en je krachten uit te buiten.

Morgen rijd ik in Hoogstraten een wedstrijd voor de superprestige.

20120205 Mathieu in Hoogstraten

Zondag 5 februari reed ik in Hoogstraten. Het parcours, dat meer hoogteverschil kende als in Lille en dus wat zwaarder was, lag steenhard. Het was oppassen om je fiets heel te houden. Ik nam een heel goede start en dook als 1ste het veld in. Ik trok meteen door en had een gaatje. Na een halve ronde knakte mijn stuur een stuk naar beneden en moest ik meteen wisselen. Ik verloor niet veel tijd en bleef dus op kop. We moesten 7 ronden afleggen. Ik bleef mijn voorsprong uitbouwen ondanks 2 keer mijn wiel kapot te rijden. Ik ging de laatste ronde in met 1 minuut voorsprong en nam dus geen risico's meer.

Na een 40 tal minuten won ik mijn eerste wedstrijd in mijn WK-trui en tevens mijn 23ste overwinning van het seizoen.

20120128 Mathieu van der Poel WERELDKAMPIOEN

Mathieu van der Poel wereldkampioen bij de junioren

 

 

 

 

 

 

 

Mathieu van der Poel is op zaterdag 28 januari 2012 wereldkampioen veldrijden bij de junioren geworden. Onder het toeziend oog van vele duizenden bezoekers toonde Mathieu zich de beste van allemaal. Onder de bezoekers waren naast familie, óók een aantal van zijn klasgenoten van groep 5 EMT van de Sint-Jozefinstituut A.S.O. uit Essen, zijn aardrijkskundelerares Karen Adriaenssens, andere leerkrachten, het comité van de GP Adrie van der Poel en nog vele supporters van Mathieu.

Ondanks dat Mathieu al vele malen dit seizoen de eerste prijs wist te behalen, werd hem de wereldboogtrui niet in de schoot geworpen. Zelden moest hij zo hard knokken voor de eerste plaats! Mááár niets voor niets, want op het einde was hij het die er met de eerste prijs vandoor ging. Zestien jaar na de wereldtitel van pa Adrie is nu zoon Mathieu wereldkampioen....

Op maandag 30 januari werd Mathieu bij hem op school gehuldigd. De directeur gaf een korte speech en een presentje werd hem overhandigd tijdens de middagpauze. Zijn leraren, leraressen en medestudenten zijn allemaal reuzetrots op Mathieu.

In de Gazet van Antwerpen verschenen een paar artikelen:

Mathieu gevierd op school

Mathieu gehuldigd

20120122 Mathieu in Hoogerheide

Zondag 22 januari reed ik de GP Adrie Van der Poel te Hoogerheide. Er was veel regen gevallen de laatste dagen, maar het parcours was toch redelijk droog. Het parcours werd vooral gereden op weigrond, maar ook door een klein bos.

Om 10u waren we vertrokken. Ik nam een goede start en draaide als 2de het veld in. Meteen na het zwaarlopende stuk trok Jaurequi door. We waren meteen weg met tweeën en hadden een kleine voorsprong. Op het einde van de eerste ronde kwam een andere fransman, Turgis, aansluiten. Met drieën reden we het wegstuk af en doken weer het veld in.

Na een 2 en een halve ronde trok ik door op een technisch stuk en kreeg een gaatje. Ik besloot, ondanks veel wind, alleen door te zetten. Ik had heel de tijd zo'n 20 seconden voorsprong maar 2 ronden voor het einde drong de fransman Turgis aan, en kwam op 8 seconden. Ik versnelde nog een keertje en kreeg een grote voorsprong terug.

De laatste ronde heb ik genoten van al de toeschouwers. Ik won de laatste WB-manche en ook de WB zelf.

Volgende week rijd ik het WK in Koksijde.

Meer artikelen...

Nieuwsbrief ?

Schrijf U nu in voor onze nieuwsbrief...Aftellen...

GP Adrie van der Poel.
Nog .....

Evenementen

<<  Juli 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031